La regata

La competició amb llagut es fa en un camp de regates de 250 m. Aquesta longitud s'anomena "llarg". En la regata, els llaguts han de cursar quatre llargs i fer tres ciavogues (girs al voltant d'una boia). El recorregut total d´una regata va començar sent de 1000 m. en categories sènior masculí i femení i de 500 m. en veterans i veteranes.

A partir de la temporada 2008 s'han introduït canvis en les distàncies de cada categoria per fer més competitiva la Lliga Catalana i perquè els vogadors i vogadores remessin més metres. Ara en categoria sènior masculí i femení la distància a recórrer és de 1500 metres i en veterans i veteranes 1000 metres.

En la regata, el timoner és l´encarregat de marcar el ritme i de fer les ciavogues el més ràpidament possible. Cal tenir en compte que en arribar a la virada, la boia s'ha d'agafar pel costat de babord. En una regata normalment competeixen quatre llaguts. Actualment les regates són amb llaguts de 8 + tot i que no fa gaires anys d'això, ja que les regates primer havien estat amb llaguts de 6 + 

Ara amb la nova modalitat de competició a banda d'augmentar les distàncies de les regates es fa primer una contrarellotge en línia recta i amb una sola ciavoga. El temps obtingut classifica els equips en diverses finals en format de regata classica de quatre carrils. Segons el nombre de tripulacions que hi participen es fan més o menys finals. Per exemple, si a la categoria hi ha inscrits de 4 a 8 equips només classifiquen 4 en una sola final, si son de 9 a 12 equips, es classifiquen 8 en dues finals A i B i així progressivament.